1.1.2008 alkaen Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten alueella partiopiirin tehtävistä vastaa Pohjanmaan Partiolaiset. Surffaa siis osoitteeseen www.pohjanmaa.partio.fi


Etelä-Pohjanmaan partiolaiset
  Etusivu
  Piiri-info
  Tapahtumat
  Piirihallitus
  Lippukunnat
  Viestintä
  Selkäsaari
  Palaute
  Arkisto
  Sivukartta

Västi

Lähde seikkailemaan Pyhän Yrjänän seurassa!
VÄSTI – sudenpentuleiri 28.-31.7.2003 Kortesjärvellä

Ensi kesänä järjestetään Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry:n sudenpentuleiri. Leirin nimi on Västi ja leiripaikkana Kortesjärvellä Palojärven maasto. Sudenpentujen Västi-leiri kestää maanantaista torstaihin 28.-31.7.2003.

Johtajaikäisten leiri kestää perjantaista perjantaihin eli 25.7-1.8.2003. Myös palveluleiriläisten leirin nimi on Västi ja ilmoittautuminen ja muut järjestelyt hoituvat samaan tapaan kuin sudenpentujenkin leirille. Palveluleiriläisille järjestetään omaa ohjelmaa ennen sudenpentujen tuloa ja heidän lähdettyään.

Mitä Västillä tapahtuu?

Nimi Västi tarkoittaa miekan kahvaa. Leirin teemana on ritariaika ja Pyhän Yrjänän tarina. Leirin ohjelma koostuu perinteisistä käden- ja partiotaidoista. Ohjelma on jaettu neljään laaksoon, joiden nimet ovat Rymykorpi, Solansuu, Loimunummen Kartano sekä Sykmetsä. Laaksojen ohjelma liittyy tietysti ritariaikaan ja –taitoihin. Leiriläiset ovat Västilän kylän asukkaita ja he asuvat siis Västilässä alaleireissä. Leirillä seikkailevat Ritari Yrjänän lisäksi mm. Kuningas Galahar ja Prinsessa Cleolinda.

Leirillä harjoitellaan ritareilta ja linnanneidoilta vaadittavia hovitapoja. Leirillä jokainen sudenpentu oppii ja pääsee kokeilemaan retkeilyn perustaitoja. Leirin aikana sudenpentu saa Sudenpennun kirjaan useita merkintöjä suorituksistaan. Luvassa on myös uusia kavereita ja ison joukon huumaa.

Lippukunta tarvitsee laumanjohtajia ja muonittajia

Lippukunnat jakautuvat leirillä savuihin. Mikäli lippukunnasta ei lähde kun kymmenkunta leiriläistä, voi yhdessä savussa olla useampikin lippukunta. Toivomus on, että yhdessä savussa olisi n. 30 ihmistä. Lippukunnat tarvitsevat laumanjohtajia ja muonittajia savuihin. Laumanjohtajan tulee olla yli 16-vuotias.

Materiaalia laumailtoihin

Lippukuntiin on lähetetty materiaalia laumailtojen iloksi. Mukana on mm. Ritari Yrjänän aikaisen laukun ompeluohje sekä teemaan liittyviä leikkejä. Materiaali on lähetetty lippukunnan Västi-yhdyshenkilölle.

Mitä maksaa?

Västin leirimaksu on 60 euroa. Leiri maksaa saman verran sekä leiriläisille että johtajaikäisille. Eli johtajaikäiset saavat samalla rahalla 4 päivää enemmän unohtumatonta leiriaikaa. Sisaralennusta ei ole.

Västille ilmoittautumisesta

Ilmoittautumispäivä Västille maaliskuun 14.päivä. Västille ilmoittaudutaan lippukuntien kautta yhdyshenkilöille. Samalla maksetaan leirimaksu lippukunnan ohjeiden mukaisesti.

Ota yhteyttä!

Lisätietoja leiristä antaa leirinjohtaja Liisamaija Kontola. Hänen sähköpostiosoitteensa on liisamaija.kontola@luukku.com ja puhelinnumero 040 542 8498.Päivitetty: 2.9.2005 10:58 - webmaster@epp.partio.fi