Torppa 2008

Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut Pietarsaaressa 4.-5.10.2008Pietarsaaren kaupunki

GPS-seuranta

GPS-reitit ovat nähtävillä myös kilpailun jälkeen. Valitettavasti Saunalahden datayhteydet pätkivät kilpailun aikana osalla kisa-alueesta, joten aivan kaikkien vartioiden reittejä ei lauantailta ole nähtävillä.

Ohje:

Kilpailukartan Copyright Maanmittauslaitos, lupa nro 49/MML/08.

Ensimmäistä kertaa partiotaitokilpailuissa tarjotaan kotikatsomoihin mahdollisuus seurata vartioiden etenemistä esimerkiksi Jukolan Viestistä ja Suunnistuksen Huippuliigasta tutun gps-seurannan avulla.

Noin 40 vartiota saa kannettavakseen Trackerin GPS-paikantimen. Kotisohvalla ja kilpailukeskuksessa vartioiden etenemistä seurataan reaaliajassa www.gpsseuranta.net -palvelun tarjoamalla ohjelmalla. Vartioiden sijainti päivittyy kartalle 30-90 sekunnin välein. Reittejä voidaan tarkastella kilpailun jälkeenkin, jolloin vartiolle tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus analysoida etenemistään maastossa.

Vartioiden tulee ilmoittautuessaan ilmoittaa halukkuudestaan osallistua GPS-seurantaan. Vartioita otetaan mukaan seurantaan ilmoittautumisjärjestyksessä niin kauan kuin laitteita riittää. Laite painaa alle 200 grammaa, ja sen voi kiinnittää esimerkiksi reppuun, rinkkaan tai lakkiin.

Suunnistaja Tracker selässään
Kuva: Saarivaara
Tracker-seurantalaite
Kuva: Tracker

Kuva: Pekka Varis